ما پیروان و ارادتمندان دکتر محمد مصدق، شخصیت بزرگ تاریخ و بنیانگذار جبهه ملی ایران، با تاسف بسیار، درگذشت آقای دکتر محمود مصدق، نوه ی آن بزرگ مرد ملی را به خانواده ارجمندشان تسلیت می گوییم.در ضمن به اطلاع هموطنان عزیز می رسانیم که مجلس یاد بود آن شادروان در روز جمعه شانزدهم شهریور ماه از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب ، رو بروی مجتمع میلاد نور برگزار می گردد.
تهران – ۱۴ شهریور۱۴۰۳
شورای مرکزی جبهه ملی ایران
مهندس محمد اسدی-فرید اسدی دهدزی-بانو فرشید افشار-فرهاد امیر ابراهیمی-الهه امیر انتظام-دکتر جهانشاه برومند-مهندس مرتضی بدیعی-تیرداد بنکدار-فرهاد بیشه ای-دکتر علی حاج قاسمعلی-علیرضا خیاط زاده-حسین ریاحی-دکتر شاهین سپنتا-مهندس امیر شریفی-محمد رضا شفیع زاده-دکتر محسن فرشاد یکتا-دکتر رضا گلنراقی-پریچهر مبشری-مهندس علی محمدی- دکتر حسین مجتهدی-پروفسور صادق مسرت-دکتر بیژن ملک احمدی-محمد ملک خانی-حسین ملک ختایی-منوچهر ملک قاسمی-دکتر آذین موحد-دکتر حسین موسویان-ابوالفضل نیماوری- دکتر جمشید وحیدا-مهرگان وثوق
دسته: برجسته ترین ها
هموطنان عزیز!
حکومت جمهوری اسلامی با اتخاذ سیاستهای نادرست و دخالتها و هزینه کردنهای بیمورد و متضاد با منافع ملی در کشورهای منطقه، با جامعه جهانی دچار تنش و خصومت شده و کشور را مورد تحریمهای کمرشکن و ویرانگر قرار داده است. از سوی دیگر حکومت با زمین زدن تولید داخلی که پایه اساسی توان اقتصادی همه کشورهاست و با فراهم کردن زمینه برای بروز فسادهای نجومی چندین میلیارد دلاری، بحران اقتصادی اسفبار کنونی را بر گرده ملت بزرگ ایران بار کرده است. در نتیجه این رفتارهای غلط، تورم و گرانی روزافزون و فقر و بیکاری اقشار مختلف جامعه و بحران معیشتی کنونی را برای ملت ایران ایجاد نموده است.
هموطنان عزیز!
همانگونه که میدانید، در چند روز گذشته؛ جامعه فداکار پرستاری ایران که در همکاری با پزشکان نیرویی توانا و ارزشمند برای درمان مردم به شمار میآیند؛ به علت همین بحران معیشتی و برآورده نشدن وعدههای مسئولان برای رسیدن به حقوق به جا و قانونی خود؛ در تهران، کرج، مشهد، شیراز، اصفهان و بعضی شهرهای دیگر دست به اعتصاب و تجمعات اعتراضی زدهاند. اما حکومت برخلاف نص صریح قانون و برخلاف اعلامیه جهانی حقوق بشر که تجمعات مسالمتآمیز را حق مسلم هر تشکل سیاسی یا صنفی دانسته، به جای رسیدگی به خواستههای به حق پرستاران، نیروهای به اصطلاح انتظامی را در شهر اراک به تجمع پرستاران گسیل داشته؛ که آنها را مورد ضرب و شتم و افشاندن اسپری فلفل قرار داده و برخی را نیز بازداشت کردهاند. سازمان پزشکان و پیرا پزشکان جبهه ملّی ایران این برخوردهای غیرقانونی حکومت را محکوم نموده و پشتیبانی قاطع خود را از خواستههای به حق پرستاران اعلام میدارد.
سازمان پزشکان و پیرا پزشکان جبهه ملی ایران
تهران – سیام مردادماه ۱۴۰۳
هنگام وقوع کودتای ۲۸ مرداد، دو سال و چهار ماه از تشکیل دولت ملی دکتر مصدق میگذشت. دولتی که مبعوث ملّت ایران و برخاسته از اراده مردم بود. در این مدت کوتاه ۲۸ ماه استقرار حکومت مستقل و دموکرات دکتر مصدق در کشور، نفت از چنگال استعمار انگلیس خارج گشته و ملی شد. آزادی احزاب و اجتماعات و مطبوعات به شکلی بیسابقه فراهم گشت. بدون فروش نفت بیلان اقتصادی کشور مثبت شد. خیزش عظیمی در افزایش تولید داخلی و صادرات فرآوردههای گوناگون و احداث کارخانجات شروع شد. لولهکشی آب شهرها از تهران آغاز شده و به بهرهبرداری رسید. استقلال دانشگاهها و تأسیس کانون مستقل وکلای دادگستری عملی گشت. سازمان تأمین اجتماعی برای حمایت از کارگران و اقشار ضعیف جامعه تاسیس شده و مشغول فعالیت شد. پاکدستی و درستکاری ارکان دولت ملّی به صورت تحسینبرانگیزی در مقابل دیدگان ملت ایران متجلی گردید. ملت ایران به اوج خودباوری، غرور ملّی، استقلال، شکوفایی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دست یافت. در چنین زمانی کودتای ۲۸ مرداد توسط قدرتهای جهانی و وابستگان داخلی آنان، موجب فروریزی تنها دولت ملی، دموکرات و مستقل گردیده و راه اعتلاء و سعادت را بر ملت ایران بست. و اکنون با گذشت هفتاد و یک سال از آن فاجعه، همچنان پیامدهای آن کودتای ننگین کشور عزیز ما را رها نمیکند.
انگلستان که دههها ایران را تحت استیلای خود گرفته و در تمام شئون کشور ما دخالت نموده و منابع نفتی ما را غارت میکرد، طراح نخست و برنامهریز آن کودتا بود. آمریکا در انجام کودتا در کنار انگلیس قرار گرفت و برای اولینبار خود را به دخالت و دستاندازی در امور یک کشور دیگر آلوده ساخت. آنان طرح خود را به اتحاد جماهیر شوروی نیز اطلاع داده و نظر موافق شوروی را هم جلب کردند. انگلیسها طرح خود را «عملیات چکمه» و آمریکاییها آن را «عملیات آژاکس» نامیدند. طرح چکمه به دستور چرچیل در اینتلجنتسرویس و توسط سرهنگ وودهاوس، تهیه شد. افسر جوان این سازمان به نام نورمن داربی شایر، از عوامل اصلی اجرای طرح و شاپور ریپورتر مسئول اینتلجنتسرویس در ایران، رابط بین اینتلجنتسرویس و «سیا» تعیین شد. برادران رشیدیان، سه عضو ایرانی اینتلجنتسرویس از فعالان اصلی اجرای طرح بودند. کرمیت روزولت، رئیس منطقهای سازمان سیا به عنوان فرمانده عملیات کودتا تعیین شد. ژنرال شوارتسکوف با دستور دولت آمریکا، اولین حرکت یعنی سفر به اروپا و ملاقات با اشرف پهلوی را انجام داد و او را روانه ایران کرد و سپس خود با ده میلیون دلار وجه نقد به ایران وارد شد. دونالد ویلبر، مأمور برجسته سیا در ایران همراه با دو مامور ایرانی این سازمان به نام «برادران بوسکو» در ستاد کودتا حضور داشتند. افسران ارتش که با نفرات خود در کودتا مداخله داشتند، سرلشگر فضلالله زاهدی در رأس کانون افسران بازنشسته، سرهنگ نعمتالله نصیری، سرهنگ تیمور بختیار، سرهنگ عباس فرززانگان، سرلشگر نادر باتمانقلیچ، سرهنگ حسین آزموده و دیگران. از روحانیون آیتالله کاشانی ، آیتالله بهبهانی، فلسفی واعظ و شمس قناتآبادی در انجام کودتا فعال بوده و با ستاد کودتا همکاری کردند. چمدانهای دلارهای آمریکا در منزل آیتالله بهبهانی گشوده شد و بین مزدوران تقسیم گردید. دستجات اراذل به سرکردگی طیب حاج رضایی، شعبان جعفری،حسین رمضانیخی، قدمخان، محمود مسگر و دیگران به صحنه آورده شدند تا همراه با سرکردگان فسادخانه معروف تهران و زنان نگونبخت آن محله فساد نقش قیام ملی (!) را بازی کنند.
حزب توده که حزب برگزیده و وابسته کامل به شوروی بود، از همان ابتدای کار دولت ملی با براه انداختن اعتصابات و تظاهرات، علیه دولت ملی اقدام میکرد. دربار به شدت زیر نفوذ انگلیس، بر این باور بود که حزب توده باید سرکوب شود و از تجمعات و نشریات و فعالیت آن جلوگیری گردد. دکتر مصدق علیرغم آگاهی از تحرکات منفی حزب توده، بنا بر اعتقاد به فلسفه آزادی و باور به کثرتگرایی هیچگاه مانع از آزادی آنان و هیچ سازمان سیاسی دیگر نشد.
از دیگر احزابی که زمینه انجام کودتا را فراهم کردند مجمع مسلمانان مجاهد به رهبری شمس قنات آبادی و فدائیان اسلام به رهبری سیدمجتبی نواب صفوی و عبدالحسین واحدی بودند. فدائیان اسلام سعی بر ترور نخستوزیر و دیگر وزرای دولت ملی را داشت و در روز ۲۵ بهمن ۱۳۳۰ دکتر حسین فاطمی معاون نخستوزیر و اثرگذارترین وزیر دولت ملی را ترور کردندکه آن مرد بزرگ آثار زخم این ترور را تا روز شهادت در پیکر خود تحمل میکرد. احزاب وابسته به دربار و فعال در کودتا شامل احزابی مانند سومکا، آریا و اراده ملی نیز میشود.
از عوامل موثر در کودتای ۲۸ مرداد، بخشی از روحانیون مانند آیتالله بهبهانی و آیتالله کاشانی و همکار نزدیکش دکتر مظفر بقایی بودند. این دو تنها یک فرد نبودند، بلکه باید آنان را دو جریان مؤثر در تاریخ معاصر ایران دانست. کاشانی همواره مصدق را برای دخالت در امور حکومتی و اجرای مقررات اسلامی تحتفشار قرار می داد. دکتر مصدق علیرغم باورهای دینی با دخالت دین در امور حکومت به شدت مخالف بود. کاشانی در مخالفت با دولت ملی تا آنجا پیشرفت که با قدرتهای بیگانه و ستاد کودتاچیان همکاری نمود. کاشانی در سال ۱۳۴۰ درگذشت، اما میراثداران او پس از انقلاب ۱۳۵۷ در به انحراف کشیدن انقلاب نقش مؤثری داشتند. انقلاب ایران که با هدف برقراری آزادی و استقلال و جمهوریت آغاز شده بود، توسط آن میراثداران به یک اقتدارگرایی دینی و استبداد مطلقه مبدل گردید. مظفر بقایی از ارکان کودتای ۲۸ مرداد و بر پایه اسناد از عوامل آمریکایی بود.او برای ساقط کردن دولت ملی از هیچ روشی حتی شرکت در توطئه قتل رئیس شهربانی حکومت ملی فرو گذاری نکرد. او کسی بود که پس از کودتای ننگین ۲۸ مرداد،عنوان قیام ملی و رستاخیز ملی را به شاه و کودتاچیان آموخت. عبرتآموز است که نزدیکان بقایی بعدها در مجلس خبرگان قانون اساسی، پیشنویس جمهوریخواهانه را به طاق نسیان کوبیدند و مصدق و رهپویان راه او را مورد دشنام قرار دادند و یک قانون اساسی معیوب و متناقض با حاکمیت ملی را ابداع و تصویب کردند. در نهایت هم قدرتمداران انقلاب در ۲۵ خرداد ۱۳۶۰، کودتای ۲۸ مرداد را سیلی اسلام بر دهان مصدق خواندند و جبهه ملّی ایران، خانه سیاسی مصدق را مرتد اعلام کردند.
با تمام استبداد و اختناق و سرکوبی که نسبت به ملت ایران در این ۴۵ سال اخیر رفتار شده است، نمیتوان استبداد مطلقی را که رژیم پیشین در طول ۲۵ سال پس از کودتای ۲۸ مرداد با مشت آهنین اعمال کرد، فراموش نمود. آن سامان برخاسته از کودتای بیگانه ساخته، با آن رفتارها و با سرکوب احزاب و سازمانهای سیاسی زمینه ساز شرایطی شد که ملت ایران را به سوی انقلاب ۵۷ و نتایج آن سوق داد. در حقیقت اوضاع اسفبار امروز وطنمان و همه ناهنجاریهای موجود در منطقه ریشه در آن کودتای خائنانه و استبداد مطلقه پس از آن دارد.
جبهه ملی ایران به هموطنان عزیز به ویژه به نسل جوان یاد آور میگردد که توجه کنند کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ توسط چه جریانهایی رقم خورد و اکنون مشاهده کنند که ادامهدهندگان آن کودتای ننگین چه کسانی هستند. کسانی که پایمال کننده آزادی و استقلال این سرزمین و ناقض حقوق اولیه و انسانی ملت ایران بوده و هستند، و کسانیکه آزادی و استقرار حاکمیت ملی را نمیپذیرند و قبول ندارند در راه همان کودتاچیان گام بر میدارند.
شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
وزارت بهداشت جمهوری اسلامی طی بخشنامهای خرید تعهدات خدمت دانشآموختگان علوم پزشکی را ممنوع اعلام کرد، این موضوع به این معناست که از این پس اخذ مدرک تحصیلی و متعاقب آن ادامه تحصیل در خارج از کشور برای دانشآموختگان دانشگاههای سراسری و روزانه علوم پزشکی بدون عمل به تعهد، یعنی اشتغال در ایران حداقل به مدت برابر با مدت زمان تحصیل، ممکن نخواهد بود.حتی اگر دانش آموخته پزشکی تمام هزینه تحصیل خود را به دولت پرداخت نماید.
دور از حقیقت نخواهد بود اگر این تصمیم حکومت را واکنشی در جهت جلوگیری از مهاجرت گسترده دانشآموختگان رشتههای علوم پزشکی بدانیم؛ حکومتی که تمامی عرصههای سیاسی ،اقتصادی و اجتماعی را بر جوانان این سرزمین تنگ نموده، مفاهیمی همچون وطن دوستی و عرق ملی را مستمسک اقدام خود برای محبوس کردن دانش آموختگان پزشکی میکند ،در حالی که جوانانی که از ظلم و جور حاکمان جمهوری اسلامی به تنگ آمده، حق مشارکت سیاسیشان ضایع گشته، پاسخ اعتراضشان زندان و شلاق و گلوله بوده و برای زیستنی در خور کرامت انسان، با همه عشق و علاقه ای که به وطن خود دارند ، ناچار به ترک میهن میباشند.
این مسئله در کنار آمار فزاینده و هولناک خودکشی پزشکان در دوره دستیاری (رزیدنتی)، که با وجود درآمد بسیار اندک، ساعات کاری طولانی، عدم رسیدگی به وضعیت روانی دستیاران از سوی نهادهای مربوطه به گفتهی رسانههای خود حکومت به میزان یک خودکشی در هر هزار نفر جمعیت دستیاران رسیدهاست، این پرسش را در ذهن ایجاد میکند که آیا حکومت برای دانشجویان ایرانی که میتوانند آیندهسازان این سرزمین باشند، از میهنشان یک زندان ساختهاست یا قتلگاه؟
بیشک رهایی از این شرایط ظالمانه جز با اتحاد و همبستگی دانشجویان و دانشآموختگان و اعتراض به اشکال گوناگون ممکن نخواهد بود، چرا که تجربه ثابت میکند که هرچه مردم بر حاکمان ظالم آسان بگیرند، جور و ستم آنان افزونتر شده و به اشکال مختلف و مضاعفی،ظلم و ستم خود را در هر سو نشان میدهند.
سازمان دانشجویان جبهه ملی ایران ضمن محکوم کردن ممنوعیت خرید تعهدات دانشآموختگان علوم پزشکی به علت مغایرت این حکم با حق آزادی که از ابتداییترین حقوق انسانیست، همبستگی خود را با دانشجویان و دانشآموختگان علوم پزشکی اعلام کرده، و همچنان که در مقابل این ظلم سکوت نمیکند، تمامی دانشجویان و دانشآموختگان ایرانی، و نه فقط دانشجویان و دانشآموختگان علوم پزشکی ایران را به اعتراض فرا میخواند چرا که دور از ذهن نیست که چنین حکم ظالمانهای در آینده درباره دانشآموختگان سایر رشتهها نیز اعمال شود.
سازمان دانشجویان جبهه ملی ایران
تهران – ۱۷ مردادماه ۱۴۰۳
به آگاهی عموم هممیهنان و دوستداران جبهه ملی ایران میرساند که يادمان شهدای قیام ملی ۳۰ تیر، علیرغم فشارهای امنیتی، با سخنرانی آقایان فرشاد، موسویان، دهدزی و بانو آذین موحد برگزار شد.
کمیته رسانه جبهه ملی ایران در بخشهای مختلف این يادمان را برای اعضا و دوستداران جبهه ملی ایران و رهروان راه مصدق بزرگ منتشر میکند.
به آگاهی عموم هممیهنان و دوستداران جبهه ملی ایران میرساند که يادمان شهدای قیام ملی ۳۰ تیر، علیرغم فشارهای امنیتی، با سخنرانی آقایان فرشاد، موسویان، دهدزی و بانو آذین موحد برگزار شد.
کمیته رسانه جبهه ملی ایران در بخشهای مختلف این يادمان را برای اعضا و دوستداران جبهه ملی ایران و رهروان راه مصدق بزرگ منتشر میکند.
به آگاهی عموم هممیهنان و دوستداران جبهه ملی ایران میرساند که يادمان شهدای قیام ملی ۳۰ تیر، علیرغم فشارهای امنیتی، با سخنرانی آقایان فرشاد، موسویان، دهدزی و بانو موحد برگزار شد.
کمیته رسانه جبهه ملی ایران در بخشهای مختلف این يادمان را برای اعضا و دوستداران جبهه ملی ایران و رهروان راه مصدق بزرگ منتشر میکند.
موجب کمال تاسف است که نظام حاکم بر کشورمان، برای حل بحرانهای پیاپی خود راهی جز داغ و درفش نمی یابد. بار دیگر برای ایجاد رعب و وحشت در بین ملت به پا خاسته ی ایران، به ویژه در میان زنان مبارز و آزادی طلب ، از تنها اقدامی که بیش از همه در آن تبحر دارد، سود جسته، و گزینه ی شنیع و کریه اعدام را برای حذف هر صدای مخالف برمی گزیند.
هم اکنون دو بانوی فرهیخته ایرانی که مبارز در عرصه ی فعالیت های مدنی هستند، زیر حکم اعدام قرار گرفته اند. خانم شریفه محمدی ، فعال اجتماعی و کارگری و خانم پخشان عزیزی ، مددکار اجتماعی و فعال حقوق زنان، که هر دو از فعالان شاخص و خستگی ناپذیر در برقراری عدالت اجتماعی و دفاع از حقوق فردی و مدنی هم وطنان خود بوده اند، اکنون با اتهاماتی بی اساس با خطر مرگ مواجه و در اسارتگاه های خود در انتظاری كشنده به سر می برند. آیا در این برهه خاص از تحولات سياسى در درون حاکمیت،ودرشرایط خطیری که از لحاظ امنیت ملی بر میهنمان مستولی است، اقداماتی از این دست ریشخندی به هر امیدی برای بهبود وضعیت اسفبار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور تلقی نمی شود؟
با گذشت نزدیک به پنج دهه، آیا میتوان ذره ای منطق و استدلال در اصرار بلاهت گونه حکومت و مجریان دستگاه قضایی آن در استفاده از شیوه سبعانه، و درعین حال بیاثر خود ، که همانا بگیر و ببند و بکش بی وقفه و بی مهابا است ، یافت ؟
در مواجهه با هزارتوى معضلاتى كه جامعه را بيرحمانه در بر گرفته ، به جای پاسخگویی و یافتن راهی برای برون رفت از آنها ، حكمرانان همواره گزينه ى خانمان برانداز حذف زنان و مردانى را برمى گزينند كه در تلاشند تا با بذل عشق و وفا بذر آزادي و آزادگى و عدالت را در خاك پاك ميهن آبيارى نمايند.
سازمان زنان جبهه ملی ایران ضمن محکوم کردن احکامى که براساس اتهامات واهی ، كه در تفسير حتی در تضاد با قوانین موجود صادر شده است, خواهان اعاده دادرسی و نقض حکم اعدام برای خانم ها شريفه محمدى و پخشان عزيزى ، و همچنین لغو هرگونه حکم اعدام برای فعالان سیاسی، عقیدتی، صنفی و مدنی میباشد.
سازمان زنان جبهه ملی ایران
تهران – دوازدهم مرداد ماه 1403
به آگاهی عموم هممیهنان و دوستداران جبهه ملی ایران میرساند که يادمان شهدای قیام ملی ۳۰ تیر، علیرغم فشارهای امنیتی، با سخنرانی آقایان فرشاد، موسویان، دهدزی و بانو آذین موحد برگزار شد.
کمیته رسانه جبهه ملی ایران در بخشهای مختلف این يادمان را برای اعضا و دوستداران جبهه ملی ایران و رهروان راه مصدق بزرگ منتشر میکند.
به اطلاع عموم هم میهنان و دوستداران جبهه ملی ایران میرساند:
بزرگداشت شهدای ۳۰ تیر، علی رغم فشارهای امنیتی متعدد با سخنرانی آقایان فرشاد، موسویان، دهدزی و بانو آذین موحد برگزار گردید که گزارش تفصیلی آن در روزهای آتی در اختیار علاقه مندان به نهضت ملی قرار خواهد گرفت.
کمیته رسانه جبهه ملی ایران