آخرين مطالب

درباره ما

حماسه آزادسازی خرمشهر پاره‌ِتن ایران‌زمین

حماسه‌ آزادسازی خرمشهر ترجمان استقلال‌طلبی و وطن‌دوستی ملّت در تاریخ هزاران ساله ایران‌زمین است. به بیان دیگر آن‌چه که موجب استمرار ایران‌زمین در این هزاران سال شده، فرهنگ ذاتیِ استقلال‌طلبی ایرانیان بوده است. مشروطه‌طلبی، آزادی‌خواهی، عَدالت‌جویی و… فرهنگ‌هایی بوده‌اند که ایرانیان به‌ویژه در دوران معاصر بدان باورمند شده‌اند. اما استقلال‌طلبی و پاسبانی از تمامیت‌ارضی، اصولی بوده‌اند که در ذات فرهنگ ... بیشتر بخوانید »

دوم اردیبهشت ، هفتادمین سالگرد شهادت سرتیپ افشارطوس : افشارطوس قربانی دموکراتیزاسیون نیروهای مسلح در نظام استبدادی

  ۱ – فرآیند نوسازی ارتش  در دوره رضاشاه، با توجه به دو شاخصه وجود استبداد و استعمار درآن عصر، به‌هیچ عنوان در جهت حفظ و حراست از تمامیت ارضی به‌کار برده نشد. بلکه تنها پیامد آن ایجاد اقتدار و اعتبار، گستره هژمونی رضاشاه و همچنین امکانی برای سرکوب داخلی بود. ارتشی که باید برای دفاع از کشور ساماندهی می‌شد، ... بیشتر بخوانید »

روایت زندگی و مبارزات یک شورشی، روزنامه نگاری که پس از کودتای ۲۸ مرداد دستگیر و در زندان سوزانده شد.

به یاد امیرمختارکریم پور شیرازی او شاعر، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی هوادار مصدق و ملی شدن صنعت نفت ایران بود و پس از پس از  کودتای ۲۸ مرداد دستگیر و پس از مدت‌ها شکنجه در زندان دژبان مرکز ارتش در آتش سوزانده شد.   بیشتر بخوانید »

بیانیه جبهه ملی ایران(۱۳۴۱) به مناسبت رفراندوم انقلاب سفید : زمین حق دهقان و آزادی حق ملت است -اصلاحات آری، دیکتاتوری نه

  زمین حق دهقان و آزادی حق ملت است -اصلاحات آری، دیکتاتوری نه   مردم شرافتمند ایران شما به خوبی می‌دانید که دهقانان و کارگران وطن ما در بدترین و سخت‌ترین شرایط زندگی بسر می‌برده و اربابان و کارفرمایان به اتکاء قدرت دستگاه حاکمه و با زور سرنیزه ژاندارم و نیروی مأموران دولتی دسترنج آنان را به تاراج و کلیه ... بیشتر بخوانید »

یادنامه دکتر محمدعلی خنجی

دکتر محمدعلی خُنجی از جمله افرادی بود که در سال ۱۳۲۶ پایه‌های یک جریان ملی را بنا نهادند. او سال ۱۳۲۸ جز بنیان‌گذاران حزب زحمتکشان ملت ایران بود و در همان زمان در نشریه شاهد (ارگان زحمتکشان) به‌عنوان یکی از نظریه‌پردازان نهضت ملی ایران بدل شد . وی سپس همراه با دکتر مسعود حجازی، خلیل ملکی، غلامرضا تختی، سکاکی و ... بیشتر بخوانید »

درس‌هایی برای متفکران جامعه در برخورد با جنبش دانشجویی و جوانان -گفت‌وگو ی مهندس لطف‌الله میثمی با دکتر مسعود حجازی

  ریشه یابی‌ اجمالی واقعه اول بهمن ١٣۴٠ به نقل از نشریه چشم انداز شماره ۲۹ ـ دی و بهمن ۱۳۸۳   اشاره: همان‌گونه که در گفت‌وگو با آقای حسین شاه‌حسینی باعنوان “اول بهمن ۱۳۴۰؛ درس‌هایی برای جنبش دانشجویی” در شماره ۲۴ نشریه ذکر شد، چشم‌انداز ایران بر آن است که به بررسی سه نقطه‌عطف جنبش دانشجویی ـ شانزده آذر ۱۳۳۲، ... بیشتر بخوانید »

اول بهمن ١٣۴٠؛  درس‌هایی برای جنبش دانشجویی – گفت‌وگو با آقای حسین شاه حسینی

به نقل از سایت چشم انداز ایران  چشم انداز شماره ۲۴ ـ بهمن و اسفند ۱۳۸۲     اشاره: همان‌گونه که در گفت‌وگو با آقای حسین شاه‌حسینی باعنوان “شانزدهم آذر، قلب تپنده جنبش دانشجویی” در نشریه شماره ۱۷ ذکر شد، چشم‌انداز ایران بر آن است که به بررسی سه نقطه عطف جنبش دانشجویی ـ شانزده آذر ۱۳۳۲، اول بهمن ۱۳۴۰ و ... بیشتر بخوانید »